Lakschade herstellen bij Emil Frey Schadeservice

Lakschade herstellen

Door verschillende oorzaken kan de lak van een auto beschadigd raken. Een kras van een sleutel, zand, slijtage van de lak, het zuur van vogelpoep, strooizout of een deuk. De lak beschermt de carrosserie tegen roest. Om aantasting door roest te voorkomen, is het belangrijk de lakschade snel te laten herstellen. Er zijn verschillende manieren.


Wat zijn de kosten voor het herstellen van lakschade?

Lakschade is een complexe schade. Vooral als er een onderdeel overgespoten moet worden. Daarom zijn voor deze reparatie geen standaard prijzen. Van te voren delen wij met u een kostenindicatie, zodat u precies weet wat de kosten zijn. Deze prijsbepaling doen wij in een van onze schadeherstel vestigingen. U kunt ook, geheel vrijblijvend, online een kostenindicatie aanvragen.


Polijsten

Bij het polijsten wordt de bovenste laklaag behandeld. Wij gebruiken hiervoor een polijstmachine en polijstpasta. Tijdens de behandeling wordt de blanke lak heel fijn uitgeschuurd en gepoetst tot de beschadiging weg is. Na het polijsten komt er een beschermingswax over de reparatieplek, waardoor er een beschermlaag over de lak komt. Het licht reflecteert nu weer, waardoor de lak weer mooi glanst.


Spotrepair

Kleine of oppervlakkige krassen, ter grootte van maximaal een A4 kunnen wij herstellen met de methode spotrepair. Dit is een plaatselijke herstelmethode, waarbij alleen het beschadigde gedeelte wordt gerepareerd. Dit is een snelle en goedkopere manier van reparatie van lakschade. Ontdek meer over spotrepair.


Auto spuiten

UAS heeft een cabine voor het spuiten van grote of kleine onderdelen. Onder speciale condities wordt het onderdeel gespoten, waardoor we een optimaal resultaat bereiken. We kunnen de complete auto in de cabine rijden. De delen die niet gespoten hoeven te worden, zullen wij zoveel demonteren en of afplakken. Indien mogelijk demonteren wij het onderdeel en nemen dit, na de voorbewerking, mee naar de cabine.